Kirjaesittely

 
Valikko

Valikko

Sanasta tien löytää
Kirjaesittely
Raamattuluennot 1-15
Raamattuluennot 16-30
Raamattuluennot 31-45
Raamattuluennot 46-60
Raamattuluennot 61-75
Raamattuluennot 76-90
Raamattuluennot 91→
Ihmisenaika-luennot
Lopunaika-luennot
Puheita ja kirjoituksia
Virsiä ja lauluja
Yhteystiedot
Linkit

Luentoja ja musiikkia YouTubessa

Veli Tuomen luontokuvia

Uusin päivitys 27.04.2020
Jeesus-nimi

"Herra, Herra on minulle antanut opetuslasten kielen, niin että minä taidan sanalla virvoittaa väsynyttä; hän herättää aamu aamulta, herättää minun korvani kuulemaan opetuslasten tavalla"
(Jes. 50:4).

 Kirjaesittely Herran tulet

Herran tulet

Herran tulet on historiallinen romaani 1830 -luvulta seuraavan vuosisadanvaihteen tienoille Suomessa, Pohjanmaalla ja erityisesti Sievin pitäjässä.

Kirja on paljon enemmän kuin pelkkä romaani kertoessaan myös siitä tärkeimmästä, mitä pienen ihmisen ja kansakunnan kohdalla voi tapahtua - hengellisestä heräämisestä, etsinnästä ja löytämisestä.

Kirjan todellisten ja fiktiivisten henkilöitten myötä piirtyy eteemme kaikissa väreissään tuon ajan ihmiselon kirjo – syntymä, toisiinsa sitoutuminen, elämä ja kuolema. Näin tapahtuu varsinkin hengellisessä mielessä.

Pieni Jumalan armolasten joukko kulkee sekä ilojen että surujen täyttämän polkunsa – joskus langeten, mutta taas nousten. Erilaisten harhaoppien puristuksessa se joutuu kaivautumaan syvemmälle Jumalan Sanan lisääntyvään tuntemiseen pysyäkseen ainoalla vahvalla perustuksella – Kristus-kalliolla.

Kerronta on realistista ja siloittelematonta. Vakavien asioiden lisäksi paikallinen murre, huumori ja romantiikka vievät mukanaan jopa niin, että lukemista on paikoin vaikea keskeyttää.

Parasta kirjan antia lienee, että se johdattelee lukijan luonnollisella tavalla kristinuskon keskeisiin totuuksiin ja käsittelee myös monia ongelmia, jotka ovat yhteisiä hengellisille liikkeille kaikkina aikoina. Juuri siksi kirjan lukee mielellään useampaankin kertaan parhaita kohtia alleviivaten.

Koska kirjojen kustantaja on lopettanut toimintansa, voit toistaiseksi
lukea kirjaa suoraan netistä
(tiedoston koko 1,5 Mt, joten malta odottaa latautumista hetki)

(Kirja on pdf-tiedostona, joten koneessasi tulee olla jokin pdf-tiedostojen lukuohjelma esim. Adoben Reader. Ellei kirja avaudu linkistä, lataa ilmainen lukuohjelma täältä)


Kaksi perintöä

Kirja on todellinen selviytymistarina perintönä saadusta lakikristillisyydestä evankeliumin vapauteen. Matkaan on sisältynyt monta ahdinkoa ja kärsimystä. Monissa koettelemuksissa vaeltavalle matkalaiselle kirjan hoitava sanoma avaa tietä parhaan perinnön omistamiseen.

Kukaan ei itse voi valita sitä ympäristöä ja niitä olosuhteita, joista elämän kehykset muodostuvat. Kirjoittaja syntyi oloihin, missä häntä ympäröi ahdistava ja lakihenkinen uskonnollisuus. Siinä olivat hänen elämänsä eväät, kuten muillakin suuren perheen sisaruksilla. Lisärasitteena elämään kuuluivat myös vaikeat sairaudet.

Taustalla oli vaikuttamassa herätysliike, joka yli sadan vuoden ajan oli väkevästi muovannut kansamme sisintä, mutta joka oli kadottanut herättävän luonteensa ja liikekin oli vähitellen hiipumassa.

- Uusien sukupolvien myötä elävimmänkin hengellisen liikkeen alkuaikojen tuli sammuu ja tilalle tulevat perinnäissäännöt tapoineen, kieltoineen ja käskyineen. Sisäinen hengen elämä katoaa ja kuolee lopulta lähes kokonaan.

Silti on mahdollista, että joku yksilö vieläkin syttyy samasta Herran tulesta, mutta maallistunut liike ei enää voikaan sietää sellaista, vaan kokee sen vakavana uhkana. Niin kävi tässäkin tapauksessa.

Olosuhteista riippumatta kaikkina aikoina toimii kuitenkin Hän, joka antaa uuden elämän ja joka avaa oven, jota kukaan ei voi sulkea. Siksi ahdingon, kipujen ja vaivojen keskellä voi vieläkin löytää Kristuksen sisäisen tuntemisen, jossa on elämä ja autuus.

Koska kirjojen kustantaja on lopettanut toimintansa, voit toistaiseksi
lukea kirjaa suoraan täältä netistä
(tiedoston koko 1,0 Mt, joten malta odottaa latautumista hetki)

(Kirja on pdf-tiedostona, joten koneessasi tulee olla jokin pdf-tiedostojen lukuohjelma esim. Adoben Reader. Ellei kirja avaudu linkistä, lataa ilmainen lukuohjelma täältä)